Zdjęcia Google przywracają opcję, za którą użytkownicy tęsknili

0

Czasami kroki Google związane z zarządzaniem ich własnymi platformami są dla mnie, delikatnie mówiąc, niezrozumiałe. Z jednej strony gigant cały czas się rozwija, z drugiej — robiąc kilka kroków naprzód, pod różnymi względami zaczyna się… cofać. I tak właśnie sprawy miały się w przypadku Zdjęć Google, które z jednej strony nieustannie się zmieniają i rozwijają, serwując nam nowe funkcje czy usprawnienia związane z udostępnianiem materiałów. Z drugiej jednak usuwają elementy które przez wiele miesięcy cenili sobie użytkownicy. Tak właśnie sprawy mają się z ikonką informującą o tym, czy grafiki zostały już wysłane czy aplikacja jest w trakcie i wciąż próbuje to zrobić…

Zdjęcia Google wracają do ikonki informującej o stanie wysyłania zdjęć

W starych wersjach aplikacji użytkownicy mieli do swojej dyspozycji niewielką ikonkę nad każdym z materiałów, która informowała o tym, jak sprawy mają się w kwestii tworzenia kopii zapasowej materiału na serwerach Google. Od mniej-więcej roku, czyli czasu pojawienia się nowej wersji aplikacji, takowy zniknął i… wszyscy korzystający na co dzień ze Zdjęć Google byli nieco zawiedzeni podejściem giganta, który ot tak, zrezygnował z tak istotnej funkcji. Na szczęście Google poszło po rozum do głowy i po całym zestawie próśb ze strony fanów — do widoku galerii wraca ikona, za którą zdążyli się już stęsknić.

Wraca, bo — jak zwykle w przypadku Google, będzie to proces rozwleczony w czasie. Część użytkowników informuje już, że u nich funkcja ta wróciła — inni… że nadal czekają na swoją kolej. Mimo wszystko fajnie że gigant nareszcie pochylił się nad tym brakiem zadbał o to, aby powrócić do starego schematu, który najzwyczajniej w świecie był… bardziej intuicyjny i wygodniejszy w praktyce. Możecie już wypatrywać go wraz z kolejnymi aktualizacjami — jest bliżej niż dalej!

Zobacz też inne wpisy o Zdjęciach Google na AntyApps:

Do
góry